От цялата политическа кариера на г-н Радев дотук връх Шипка е

...
От цялата политическа кариера на г-н Радев дотук връх Шипка е
Коментари Харесай

Думите на Радев на Шипка са заявка за отдавна предричания му политически проект?

" От цялата политическа кариера на господин Радев дотук връх Шипка е негов обичан подиум. Той неведнъж е отправял послания оттова към обществото и този път не пропусна. "

Това сподели пред БНР журналистът и политически наблюдаващ Емилия Милчева по отношение на нарасналото напрежение сред президента и ръководещото болшинство след изказванията на президента на тържествата за годишнината от Шипченската епопея.

Тя открива в думите на президента на Шипка " известно подстрекаване към бунт " поради посланието му за " алената линия на нашето самообладание " и изрази мнение, че се разчита заявка за от дълго време предричания политически план на президента с оглед на използвания от него израз " национално придвижване ".

До момента нито един от предходните президенти не е успявал с политическите си планове, напомни журналистът. Според Милчева обаче в този момент конюнктурата е по-различна, само че на терена, на който би се състезавал, президентът Радев би имал  сериозна конкуренция в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Левицата! " .

" На този терен – национално-патриотичния и популистки, има много огромна конкуренция. Г-н Радев, каквото и да реши, той  би трябвало да се конкурира преди всичко с " Възраждане " , с които все още имат сходни послания. "

Здравословно за демокрацията е президентът да не е склонен с управляващите и да задава неуместни въпроси, които те не биха желали да чуват, гласи още прочитът на журналиста. Същевременно Милчева смята, че е налице " малко истеризирана обстановка към паметниците и празниците ".

Трудно е да се види каквато и да алтернатива за разговор сред президента и ръководещите, само че топката е в ръцете на обединението, акцентира тя.

" Въпросът е какъв брой близо са до действителните проблеми на хората . Преместването или разрушаването на Паметника на руската войска е символен акт, само че всичко останало е обвързвано с действителните потребности на хората, с техните страхове. "

Службите и основният секретар на Министерство на вътрешните работи дължат отговори на обществото по отношение на убийството на Алексей Петров. Необходим е  разбор на активността на службите досега . Те имат нови задания, свързани с кърваво-червената линия, прокарана от войната в Украйна, счита Емилия Милчева. По думите ѝ президентът стои от едната страна на тази линия.

" Най-лесно е да се трансформират законите и да се махнат шефовете на служби ", уточни журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР